X

ONDERWIJS

Samenwerkende Theaterspecialisten (SaTS) heeft als kenniscentrum voor onafhankelijk advies steeds meer vraag naar kwalitatief goede opleidingen en cursussen. Inmiddels is het cursusaanbod veelzijdig e66n worden waar mogelijk de cursussen en opleidingen afgesloten met een officieel examen met bijbehorend erkend certificaat. Hierbij wordt het Kwalificatie­schema Entertainment gevolgd.

De cursusinhoud is specifiek gericht op de branche podium- en evenemententechniek. Een deel van de cursussen kan ook gevolgd worden door (aankomende) technici in het amateurcircuit.

CURSUSSEN

In dit overzicht zijn de cursussen verdeeld in Arbo en veiligheid, Elektrotechniek en Hijsen en Heffen. De Herkwalificaties staan als laatste genoemd. Hierbij is ook de mogelijkheid om een eerder behaald certificaat op te waarderen. Zo kan een VOP-per een VPET-certificaat halen en een BMT-er kan opwaarderen naar WVMT.

bedrijfsopleidingen

Voor theaters en instellingen bieden we bedrijfsopleidingen aan. Dit zijn complete cursuspakketten die op maat zijn afgestemd op de specifieke omstandigheden. Geen overbodige trainingen maar resultaatgericht leren. Na voltooiing van de bedrijfsopleiding is iedereen voor zijn of haar werkzaamheden juist gecertificeerd. Ook bestaat de mogelijkheid het theater of instelling zelf te laten certificeren als VCE-erkend bedrijf.

regulier onderwijs

MBO-opleidingen kunnen bij ons terecht voor complete of aanvullende lespakketten VCE, VPET en WVMT.

DOCENTEN

Onze docenten, opleiders en trainers komen uit het werkveld, waarin zij vaak zelf nog een actieve rol spelen.

Certificering

De certificering van ‘verplichte’ cursussen geschiedt door een externe instantie, zodat onafhankelijkheid gegarandeerd is. Het verkregen certificaat bij deze cursussen wordt daardoor in het werkveld hoog­gewaardeerd.

Zomerschool

Omdat theatermedewerkers in de zomer vaak meer tijd voor bijscholing hebben dan in het drukke theaterseizoen, hebben we de zomerschool geïntroduceerd. Een aantal cursussen worden in de zomervakantie gegeven. Kijk welke cursussen we hebben geselecteerd voor Zomerschool 2018. Aanmelding kan vanaf 1 oktober 2017.

zomerschool
arbo en veiligheid
elektrotechniek
hijsen en heffen
herkwalificering