Uitreiking eerste VCE certificaten

Het Mediacollege Amsterdam (Ma) heeft de primeur gehad om als eerste de Certificaten VCE (Veiligheid Certificaat Entertainment) te kunnen uitreiken aan studenten Podium- en Evenemententechniek. Petjo Molenaar, afdelingsdirecteur bij Ma en mede initiatiefnemer van de certificering en Gerard Viskaal van de certificerende instelling Certium reikten afgelopen november in de Westergasfabriek de certificaten uit aan de eerste lichting studenten.

Hiermee ging een lang gekoesterde wens van het Mediacollege in vervulling: een op het vakgebied afgestemd persoonsgebonden bewijs dat er voldoende kennis aanwezig is om veilig te kunnen werken in de entertainmentsector. SaTS ontwikkelde op basis van het certificeringschema een cursusmodule VCE en een module VCE voor leidinggevenden. Ook is er een docentenhandleiding beschikbaar voor ROC en MBO instellingen die zelf de opleiding willen verzorgen. Inmiddels zijn er al meerdere ROC’s die ook de opleiding willen gaan verzorgen.

Voor mensen die al werkzaam zijn in de sector is het mogelijk de cursus te volgen in een van de SaTS opleidingscentra of als een incompany-training. Wilt u zich individueel inschrijven voor een VCE opleiding? Volg dan onze cursus VCE.

Foto: Jan Brinkman, Mediacollege Amsterdam